U heeft alles al geprobeerd, maar u kunt nog steeds niet rondkomen. Dan is er vaak extra ondersteuning mogelijk, bijvoorbeeld van de gemeente.

LET OP: Zit u al in een schuldensituatie? Leg dan uw vraag zo snel mogelijk voor aan onze collega's bij Halte Werk. Zij hebben de deskundigheid om uw situatie in te schatten en te kijken wat er nodig is om u verder te helpen. Daarnaast kunt u onderstaande tips lezen en deze met de medewerker van Haltewerk bespreken.

Regelingen van de gemeente

Uw gemeente heeft aanvullende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zo kunt u gemeentelijke heffingen vaak gespreid betalen. Soms is kwijtschelding van gemeentebelasting mogelijk.

De gemeente heeft wellicht nog andere speciale voorzieningen, toeslagen en kortingsregelingen om u financieel te steunen. Bijvoorbeeld:

Op de website van uw gemeente staat misschien ook een overzicht van regelingen.

Wilt u weten of u recht heeft op een gemeentelijke vergoeding? Dit kunt u nagaan met Bereken uw recht.

Meedoenregeling

In veel gemeentes is er een Meedoenregeling voor mensen met een laag inkomen. U en uw gezinsleden krijgen een bedrag om te besteden aan activiteiten. Bijvoorbeeld voor sport en spel, muziek en dans of voor uitstapjes.

Vraag de gemeente wat er mogelijk is.

Hulp bij regelingen en formulieren

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? Bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren? Misschien kunnen mensen uit uw omgeving of vrijwilligers u helpen. Meer over hulp bij administratie en geldzaken.

Meer info, melding of aanvraag