Persoonsgebonden werkvoorzieningen

Gaat u voor uzelf beginnen, in uw eigen bedrijf of beroep? Dan kan UWV de hulpmiddelen of voorzieningen betalen die u door uw ziekte of beperking nodig heeft om uw werk te doen. Bijvoorbeeld: een aangepast bureau (=hulpmiddel), vervoer naar uw werk of hulp door een gebaren- en schrijftolk (=voorziening). UWV betaalt de kosten helemaal of voor een deel.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om een hulpmiddel of voorziening aan te vragen:

  • U begint met uw eigen bedrijf of beroep.
  • U heeft bij de start een ziekte of beperking.
  • Door die ziekte of beperking heeft u een hulpmiddel/voorziening nodig, nu of later.
  • Het kan ook zijn dat u binnen 3 jaar na de start nieuwe gezondheidsproblemen erbij krijgt. Ook voor die nieuwe gezondheidsproblemen kunt u dan een hulpmiddel/voorziening krijgen, als dat nodig is.

Inkomensgrens

Vanaf 3 jaar na de start van uw eigen bedrijf, is er een inkomensgrens. U krijgt vanaf dat moment alleen nog een hulpmiddel of voorziening als u minder dan € 89.479,50 bruto verdient (bedrag januari 2020).

Aanvragen

U moet de vergoeding zelf aanvragen bij UWV. Doe dat voordat u de kosten maakt. UWV betaalt namelijk alleen de goedkoopst mogelijke oplossing. Dat kan een andere oplossing zijn dan waar u aan denkt. Misschien wijst UWV uw aanvraag zelfs af. Wacht dus tot u zekerheid over de vergoeding heeft.

Organisaties

UWV

UWV-Werkbedrijf

 0900-92 94 uwv.nlMallegatsplein 101815AGAlkmaar

Vergelijk hulpaanbod