HomeContact
Professionals

Terwille

Verslavingszorginstelling

Heerhugowaard

Terwille is een GGZ-instelling voor verslavingszorg. We bieden hulp en ondersteuning aan mensen die te maken hebben met verslaving. Ook bieden we hulp aan mensen in hun omgeving, zoals partners, ouders en vrienden van verslaafden. Daarnaast bieden we maatschappelijke hulp aan vrouwen die in de prostitutie werken. We hebben ook een uitstapprogramma voor deze vrouwen en voor slachtoffers van loverboys of mensenhandel.

Hulpaanbod

Wij geloven dat ieder mens uniek en waardevol is. Daarom zoeken we altijd samen met u naar het hulpaanbod dat het beste aansluit bij uw situatie. We bieden verschillende vormen van hulp. U kunt bijvoorbeeld bij Terwille terecht voor behandelgesprekken, online hulp (ook anoniem)dagbehandeling en groepsgesprekken. Ook bieden we begeleiding bij mensen thuis en hebben we verschillende beschermde woonplekken. Als er een opname nodig is, kunnen we u daar ook bij helpen. We werken intensief samen met verschillende opnameklinieken zoals o.a. De Hoop GGZ in Dordrecht en De Wending in Ugchelen.

Kosten

De zorg die we bieden wordt vergoed door de zorgverzekeraar, WMO of justitie. Houd wel rekening met het wettelijk verplicht eigen risico. Moet u rondkomen van het sociaal minimum? Dan komt u in aanmerking voor onze actie Herstel Is Geen Risico. Deze actie houdt in dat Terwille onder (vooraf bepaalde) voorwaarden uw wettelijk verplicht eigen risico terugbetaalt. Zo willen we iedereen de kans geven om de stap naar herstel te zetten. Geef bij aanmelding aan dat u hiervoor in aanmerking wilt komen, dan ontvangt u van ons de flyer met de voorwaarden. Kijk voor meer informatie ook op www.terwille.nl/actie-eigen-risico/

 

Justitie

Voor mensen die in aanraking zijn gekomen met politie of justitie, hebben we verschillende opties naar herstel en resocialisatie. Zo hebben we een goede samenwerking met verschillende gevangenissen in Nederland, waar we behandeling bieden in de gevangenis aan gedetineerden die willen stoppen met het gebruik van middelen. Aansluitend aan detentie hebben we verschillende mogelijkheden, zoals opname onder schorsingsvoorwaarden of opname door middel van ISD-maatregel. Ook heeft Terwille een beschermde woonbehandelplek, De Spetse Hoeve in Oost-Groningen, waar plek is voor tien mannen die vanuit detentie weer structuur en regie over hun leven willen nemen.

 

Visie

Wij geloven dat ieder mens bestemd is om vrij te zijn! Onze visie op herstel kenmerkt zich door: professionaliteit vanuit passie, vasthoudendheid, creativiteit en oprechte aandacht voor mensen.

Onze medewerkers hebben een christelijke achtergrond. Vanuit deze levenshouding willen we mensen benaderen: zonder (voor)oordeel, maar met gelijkwaardigheid, liefde en respect. In onze behandelingen werken we toe naar een verslavingsvrij leven. We heb geen evangeliserende doelstelling, het hulpaanbod van Terwille is toegankelijk voor de breedte van de samenleving. Iedereen die hulp nodig heeft op het gebied van verslaving of prostitutie is welkom bij Terwille.

 

Hulp nodig of meer informatie

Heeft u snel hulp nodig, of wilt u meer informatie? Bel dan met onze telefonische hulplijn op het nummer: 050-3130700, of stel uw vraag via de chat op www.ask-terwille.nl, elke werkdag geopend van 09.00-12.00 en van 19.00-22.00 uur. Voor contact met de locatie Almere belt u met 050-3116226. U kunt zich 24 uur per dag online aanmelden voor hulp via www.terwille.nl. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

 

Terwille is een door de overheid erkende GGZ-instelling en sinds 2008 in het bezit van het HKZ-certificaat

Bijzonderheden
Geen bijzonderheden
Contact

Terwille - Heerhugowaard
Verbonden aan:
Stichting Terwille

www: Terwille
Terwille op Facebook
Terwille op Twitter

Bezoekadres
Dreef 12
1701GP Heerhugowaard

Toegankelijk voor gehandicapten: onbekend

0223 620024
secretariaat@terwille.nl
Terwille - Heerhugowaard
Dreef 12
1701GP Heerhugowaard

Laatste controle op 27 november 2018

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult