HomeContact
Professionals

Uitkeringen

Als u geen werk heeft of misschien niet kunt werken, dan moet u rondkomen van een uitkering. Dat kan vervelend zijn, bijvoorbeeld wanneer u minder te besteden heeft dan dat u gewend was.

Situatie

Uitkering voor zelfstandigen

Bent u zelfstandig ondernemer, dan komt u niet in aanmerking voor bijstand vanuit de Participatiewet of voor WW. U kunt wel andere financiële steun krijgen bij uw eigen bedrijf. Bijvoorbeeld een bijstand voor zelfstandigen of een IOAZ-uitkering.

Problemen met uw uitkering

Heeft u een probleem met de uitkeringsinstantie of zorgverzekeraar? En gaat het probleem over uw uitkering of een vergoeding? Dan kunt u een klacht indienen of bezwaar maken.

Het kan ook zijn dat de uitkeringsinstantie geld van u vraagt, omdat u te veel uitkering heeft gekregen, of omdat u de regels heeft overtreden.

Vakantie melden

Wilt u op vakantie, dan moet u dat in veel gevallen melden bij de uitkeringsinstantie. Kijk in het menu Op vakantie met een uitkering voor meer informatie per uitkering.

In sommige gevallen moet u het ook melden bij de uitkeringsinstantie als u ziek wordt tijdens uw vakantie.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult