HomeContact
Professionals

Ouderschap

U komt ongeacht de situatie dingen tegen waar iedere vader of moeder mee te maken krijgen. Of u nu een baby, peuter, puber in huis hebt, of ouder bent van een adoptie- of pleegkind.

Uw relatie verandert

De relatie tussen u verandert: u gaat samen opvoeden. Uw sociale leven verandert. Misschien wilt u nog een kind of zoekt u juist meer tijd voor uzelf. Als alleenstaande ouder deelt u uw leven vanaf nu met uw kind.

Verantwoordelijkheid

Iedere ouder wil in ieder geval zijn kind beschermen. U hebt de verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat u zich wel eens onzeker voelt, of u nu voor het eerst ouder bent of al een volgend kind hebt. Die onzekerheid kan in sommige situaties omslaan in een schuldgevoel. Bijvoorbeeld als je het opvoeden moeilijk kunt combineren met werk of als u in scheiding ligt.

Zorgen om uw kind

Het is normaal dat u zich zorgen maakt om uw kind. Misschien heeft u wel extra zorgen omdat u een zorgintensief kind heeft. Of is er sprake van geldzorgen of huiselijk geweld? U wilt in elk geval een veilig thuis voor uw kind. Weet dat u er als ouder niet alleen voor staat. U kunt op deze website een hoop informatie vinden. Heeft u meer vragen? Ga dan naar het CJG bij u in de buurt.

 

Keurmerk Stichting OpvoedenStichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Bron: Ouderschap

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult