HomeContact
Professionals

Kinderwens

Het Sociaalplein voor alle vragen over Jeugd en Gezin

Schroom niet en stel uw vraag of uit uw zorgen!

Met alle vragen of zorgen rondom kinderen en jongeren kunt u terecht bij Het Sociaalplein. Of u nu ouder bent, grootouder of een bezorgde buurman of buurvrouw. Schroom niet en stel uw vraag of deel uw zorgen! Ook het voormalige CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) is opgenomen in Het Sociaalplein, dus alle instanties die zich bezighouden met jeugd en jongeren werken hier samen.

​Opvoedspreekuur

Maak een afspraak voor gratis advies en een luisterend oor bij het Opvoedspreekuur.

Informatie Stichting Opvoeden

Hieronder vindt u informatie van de Stichting Opvoeden.
Maar nogmaals: heeft u vragen of maakt u zich zorgen, klop eens aan bij Het Sociaalplein. Wellicht zijn er meer mogelijkheden dan u denkt.

Denkt u erover om kinderen te krijgen? Dan kunt u al voordat u zwanger raakt veel doen om ervoor te zorgen dat uw toekomstige kind een gezonde start krijgt.

Goed voorbereiden is belangrijk

Vrouwen zijn meestal al twee weken zwanger als ze ontdekken dat ze in verwachting zijn. Juist in het begin van de zwangerschap is uw ongeboren kind heel kwetsbaar. Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Een goede voorbereiding helpt om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. Een gezond moederlichaam is tenslotte de beste basis voor een gezond kind.

Vragen over een toekomstige zwangerschap

Hebt u of heeft uw partner een ziekte, of komt er in de familie een erfelijke aandoening voor? Gebruikt u medicijnen of slikt u wel eens geneesmiddelen zonder recept? Zijn er risico’s op uw werk of dat van uw partner? Hebt u problemen ondervonden in een vorige zwangerschap?

Zeker als u een of meer van deze vragen met ja moet beantwoorden, maar ook als dat niet zo is, kunt u behoefte hebben aan advies over wat u zelf kunt doen om zo gezond mogelijk zwanger te worden. Op deze website vindt u belangrijke informatie over een goede voorbereiding op de zwangerschap. Natuurlijk kunt u voor advies ook terecht bij uw huisarts of een verloskundige of gynaecoloog.

Strakszwangerworden.nl

Op de website Strakszwangerworden.nl vindt u meer informatie, zoals antwoorden op veelgestelde vragen, een interessante quiz en een informatief filmpje.

 

Keurmerk Stichting OpvoedenStichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Bron: Kinderwens

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult