Fatima Oussaid is 46 jaar geleden geboren in Marokko. Ze trouwde daar en kreeg 2 kinderen.

Toen haar eerste kind geboren was vertrok haar moeder naar Nederland, haar man achterna, die een goed bestaan had opgebouwd. Zij effenden het pad voor Ali, de man van Fatima. Ali ging naar Nederland om in de bouw te werken, toen Fatima nog in verwachting was van hun tweede kind.

Fatima heeft het erg moeilijk gehad toen haar tweede kind geboren werd. Niet alleen waren haar ouders er niet, maar haar man Ali kwam pas terug toen hun zoon al 5 maanden was. Toen Ali genoeg geld verdiend had om haar en de kinderen naar Nederland te laten komen, was het feest.

Fatima had zich al jaren op de komst naar Nederland voorbereid. Zo was de overgang niet al te groot, al vond ze het koude weer wel erg wennen. Ze probeerde snel Nederlands te leren. Dat ging goed, ook omdat ze niet wilde dat Ali nog Berbers met haar en de kinderen praatte.

Fatima heeft een open karakter en dat heeft haar geholpen om goed in te burgeren. Al snel werd ze actief op de school van de kinderen en later ook in het buurtcentrum. Ze doet al jaren vrijwilligerswerk.

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Bestanden

Fatima Oussaid JPG, 9,4 kB