HomeContact
Professionals

Wonen

Prettig wonen is belangrijk. Dat draagt in grote mate bij aan uw levensgeluk.
Heeft u problemen met huisvesting of heeft u vragen over huisvesting in het algemeen? Misschien kunnen onze tips en adviezen u verder helpen.

Wat is uw situatie?

Een woning moet passen bij uw persoonlijke situatie.

Misschien twijfelt u tussen een woning kopen en huren. Als u een laag inkomen heeft, kunt u denken aan sociale huur. Als u ouder wordt, is een seniorenwoning misschien iets voor u. Als u een beperking heeft, kunt u kiezen voor woningaanpassingen of een aangepaste woning.

Zelfstandig blijven wonen

Ieder mens wil graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. U kunt hier tips lezen over zelfstandig wonen voor:

Verhuizen

Misschien besluit u te verhuizen en op zoek te gaan naar een andere woning. Maar soms is dat lastig, bijvoorbeeld vanwege lichamelijke beperkingen of omdat u in een noodsituatie zit waardoor u acuut een andere woning nodig heeft.

Verhuizen met voorrang

In sommige gevallen, kan de gemeente ervoor zorgen dat iemand voorrang krijgt op een sociale huurwoning, omdat het vanwege lichamelijke beperkingen niet meer mogelijk is om in de huidige woning te blijven. Dat is geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Meer hierover leest op de pagina over WMO Wonen.
In persoonlijke noodsituaties is het soms mogelijk urgentie te krijgen voor een sociale huurwoning.

Dakloos

Misschien heeft u geen woning en bent u dakloos. Hoe kunt u de draad weer oppakken? Waar vindt u daklozenopvang?

De buurt

Uw omgeving heeft natuurlijk veel invloed op uw woonplezier. Zo kunt u investeren in een goede band met uw buren, of actief worden via het buurtcentrum.

Misschien geven uw buren u ook overlast. Dan kunt u eens kijken wat u daar aan kan doen en waar u de overlast kan melden.