HomeContact
Professionals

Alles over jeugd en gezin bij Het Sociaalplein

Met alle vragen over opgroeien, opvoeden en gezondheid van kinderen kunt u terecht bij Het Sociaalplein. Iedereen kan er binnenlopen om een vraag te stellen over kinderen en jongeren. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, maar ook de kinderen en de jongeren zelf. Alle diensten van Sociaalplein zijn gratis.

Zorg voor jeugd

Aan de balie van het Sociaalplein treft u iemand die op veel vragen direct antwoord kan geven. Als dat nodig is, kan een afspraak gemaakt worden maken met iemand die deskundig is op het gebied waar uw vraag over gaat.

Alle soorten vragen

U kunt bij het Sociaalplein terecht met vragen over alles wat te maken heeft met kinderen en jongeren, zoals:

 • De opvoeding
 • Het opgroeien
 • Gezondheid
 • De ontwikkeling van uw kind
 • Sport
 • Vrijetijdsbesteding in de buurt
 • Geld of schulden
 • Drank en drugs
 • Verslaving
 • Echtscheiding
 • Sociale contacten
 • Enzovoort

Deskundigen in gezinszorg en jeugdzorg

Voor zaken rondom jeugd en gezin en het opgroeien, opvoeden en gezondheid van kinderen, werken alle deskundigen in Heerhugowaard op het gebied van jeugd en gezin samen. Denk daarbij aan de volgende diensten: De verloskundigen, de jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau en schoolartsen), het maatschappelijk werk, de welzijnsorganisaties en het onderwijs. De baliemedewerker kan u altijd in contact brengen met één van deze deskundigen.

Opvoedspreekuur

Het opvoedspreekuur is er voor al uw zorgen of vragen die te maken hebben met opvoeden. Het is geen spreekuur op een vast tijdstip. U kunt gewoon een afspraak maken op een tijdstip dat het u uitkomt. Het telefoonnummer is 14 072. Kies gemeente Heerhugowaard en vraag naar Het Sociaalplein.

De afspraak kan, behalve in het gemeentehuis, ook plaatsvinden in één van de volgende brede scholen: De Horst, Molen-Rivierenwijk of Stad van de Zon.

 

Cursussen en bijeenkomsten

Het Sociaalplein Heerhugowaard organiseert regelmatig cursussen en themabijeenkomsten over onderwerpen die te maken hebben met opvoeding, ontwikkeling en welzijn van kinderen en jongeren. Denk bijvoorbeeld aan workshops voor kinderen en jongeren rondom echtscheiding of themabijeenkomsten voor ouders over opvoeden.

Centrum voor Jeugd en Gezin

Voor 2015 was er een apart Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Vanaf 2015 is dit opgenomen in het Sociaalplein.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult