HomeContact
Professionals

Verzorging en verpleging van kinderen met een beperking

De dagelijkse verzorging van een kind met een beperking kost tijd en energie. Maar het geeft ook veel voldoening, als u ziet dat uw kind gelukkig is en lekker in zijn vel zit, ondanks zijn beperkingen. Hier vindt u tips en diensten die kunnen helpen bij die zorg.

Verzorgingstips

Wat kan uw kind zelf en wat doet u voor uw kind? Zijn er manieren om dat makkelijker te maken? Kijk bij de verzorgingstips voor meer informatie.

Uw gezin

Heeft u behalve uw gehandicapte kind nog meer kinderen, dan moet u uw aandacht verdelen. Dat is niet altijd gemakkelijk, want u wilt niemand tekort doen. Misschien kunt u hulp van anderen inzetten om uw taken wat lichter te maken.

Mantelzorg

Zorgt u voor een kind met een beperking, dan is dat vaak mantelzorg. Dat is zorg die verder gaat dan de ‘gewone’ zorg van een ouder voor zijn of haar kind. Mantelzorg kan zwaar zijn. Voelt u dat de zorg teveel voor u wordt, trek dan aan de bel. Vraag hulp van mensen in uw omgeving, zoek contact met lotgenoten of informeer naar mantelzorgondersteuning.

Als uw kind ouder wordt

Wellicht is uw kind nog klein en kunt u de zorg voor uw kind goed aan. Naarmate uw kind groter wordt, kan de zorg zwaarder en moeilijker worden. Dan is het goed om alvast na te denken over mogelijke oplossingen.

Misschien kunt u hulp van anderen inzetten of gebruik gaan maken van een dienst of voorziening.