HomeContact
Professionals

Indicatie voor thuisondersteuning

Indicatie voor thuisondersteuning

Thuisondersteuning (voorheen huishoudelijke hulp) via een indicatie van de gemeente is alleen nog bij uitzondering mogelijk. Alleen mensen die het huishouden niet zelf kunnen doen, ook niet op een aangepaste manier of met hulp uit de omgeving, krijgen een indicatie. Die indicatie geldt dan alleen voor de meest noodzakelijke hulp. Met die indicatie kunt u hulp aanvragen bij één van de organisaties waar de gemeente mee samenwerkt. Vraag voor een overzicht van deze organisaties de speciale flyer aan bij Het Sociaalplein. U kunt, met een indicatie, ook kiezen voor een persoonsgebonden budget waarmee u de noodzakelijke hulp kunt inkopen naar eigen inzicht.

In beide gevallen wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Komt u er niet uit? Neem contact op met Het Sociaalplein

Zijn de mogelijkheden die op deze website genoemd worden niet voor u van toepassing? En denkt u dat u in aanmerking komt voor een indicatie voor huishoudelijke hulp? Neemt u dan contact op met Het Sociaalplein.

  • Telefoonnummer: 14 072.
    Bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
  • E-mail: hetsociaalplein@heerhugowaard.nl
  • Langskomen kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis op Parelhof 1 in Heerhugowaard. Wilt u niet wachten en direct geholpen worden? Maak online een afspraak in de agenda van Het Sociaalplein.