HomeContact
Professionals

Huishouden

Huishoudelijke hulp als u het zelf niet (meer) kunt

Huishoudelijke hulp in Heerhugowaard heet voortaan thuisondersteuning.

Bent u niet meer in staat om uw huishouden zelf te doen? Bijvoorbeeld door ziekte, door een ongeval of omdat u slecht ter been bent? Dan krijgt u niet meer automatisch huishoudelijke hulp via de gemeente. Dat gebeurt alleen als het echt niet anders kan. U kunt natuurlijk wel zelf hulp inhuren. En wellicht zijn de dienstenvouchers iets voor u. Als u voldoet aan de criteria, ontvangt u een hoge korting op het uurtarief.

Als u een beroep doet op de gemeente omdat u uw huishouden niet (meer) zelf kunt doen, wil de gemeente een aantal dingen van u weten. Wat u nog wél kunt doen bijvoorbeeld. En of u het uzelf misschien op een bepaalde manier gemakkelijker kunt maken. Ook wil de gemeente graag weten of er hulp is vanuit uw omgeving.

Zelf hulp regelen

U kunt natuurlijk altijd zelf huishoudelijke hulp regelen. Via het notitiebord in de supermarkt of via een organisatie die particuliere hulp biedt.

Dienstenvouchers

Misschien kunt u (aanvullend) gebruik maken van de dienstenvoucher. Vraag via de website van Heerhugowaard de dienstenvoucher aan. Hiermee koopt u met hoge korting (maximaal 2 uur per week) huishoudelijke hulp in, als u behoort tot één van de doelgroepen.

Indicatie voor huishoudelijke hulp

Bieden de op deze website genoemde mogelijkheden geen oplossing voor uw huishoudelijke probleem? Wellicht komt u dan in aanmerking voor een indicatie voor huishoudelijke hulp.

Komt u er niet uit? Neem contact op met Het Sociaalplein

  • Telefoonnummer: 14 072.
    Bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
  • E-mail: hetsociaalplein@heerhugowaard.nl
  • Langskomen kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis op Parelhof 1 in Heerhugowaard. Wilt u niet wachten en direct geholpen worden? Maak online een afspraak in de agenda van Het Sociaalplein.