HomeContact
Professionals

Ik zorg voor een ander

Als u zorgt voor uw partner, ouder, kind, buur of vriend die gehandicapt is of ziek, dan bent u mantelzorger. U zorgt namelijk voor iemand met wie u een persoonlijke band heeft.

Waaruit bestaat mantelzorg?

Onder mantelzorg vallen allerlei soorten van hulp en zorg: huishoudelijke hulp, praktische steun, verzorging, verpleging, begeleiding, toezicht en emotionele steun. Dit zijn meestal zorgtaken die dagelijks terugkomen.

Het is anders dan normaal

De zorg of hulp die u geeft, is anders of meer dan mensen normaal gesproken (in een gezin) aan elkaar geven. En u heeft hier vaak niet bewust voor gekozen. De situatie is als vanzelf ontstaan.

Het is anders dan bijvoorbeeld bij vrijwilligerswerk, waarbij mensen zelf kiezen voor een taak. En het is anders dan werk: u krijgt er niet voor betaald.

Maar wel vanzelfsprekend

Vaak vindt iedereen in uw omgeving het vanzelfsprekend dat u deze zorg op u neemt. U voelt dat zelf misschien ook zo. Maar dat neemt niet weg dat het best zwaar kan zijn.

Overbelasting voorkomen

Het kan zijn dat u de zorg aan uw naaste combineert met de zorg voor uw gezin, met uw werk en met andere bezigheden. Om overbelasting te voorkomen heeft u misschien iets aan de tips, hulp van anderen of aan ondersteuning.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult