HomeContact
Professionals

Ylona en Job Platteel hebben een kind met MS

Ylona Platteel
Ylona Platteel Ylona Platteel

Ylona en Job Platteel (42 en 49) hebben twee kinderen. Hun jongste, Aafke (15), heeft multiple sclerose (MS). Het zet de verhoudingen binnen het gezin op zijn kop. Want ook haar broer Thijs (17) heeft zo zijn problemen.

Ylona: “Toen we hoorden dat Aaf MS had, viel onze wereld in stukken. Mijn man en ik vonden het zó gemeen. MS tast je zenuwen aan. Bij Aaf was dat eerst in haar oog. Een zenuw ging ontsteken, waardoor ze opeens nog maar met één oog kon zien. Gelukkig trekken die dingen weer weg. Een van haar handen is altijd een beetje verkrampt, waardoor ze soms onhandige dingen doet."

"Aafke zelf was in het begin heel nuchter. Ze vroeg zich praktische dingen af: kan ik weer naar turnen, en naar het kerstgala? Het antwoord is gelukkig ja. Je kunt met MS nog een mooi leven hebben. Met die verkrampte hand kan ze erg goed ringzwaaien!"

"Aafke moet erg rustig aan doen. Als het slecht gaat, kan ze bijna niks. Dan moet ze na het traplopen al uitrusten. We hebben daarom overal in huis rustplekjes voor haar aangelegd. In de woonkamer een gebloemde divan waar ze op kan zitten of liggen. Zelfs in de badkamer staat een lekkere stoel.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult