HomeContact
Professionals

Pedro da Silva en Lin Xei zijn jonge ouders

Pedro da Silva
Lin Xei Lin Xei

Pedro en Lin ontmoetten elkaar vijf jaar geleden aan de universiteit in Nederland. Ze zijn allebei aan het promoveren. Pedro als bioloog, Lin in de wiskunde. En ze hebben drie kinderen: Juan (3), Carol en June (beide 1). Een Spanjaard en een Chinese die in Nederland een gezinnetje stichten, hoe komt dat zo?

Pedro: “Dat ging vanzelf, toen Lin zwanger werd van Juan. Het was niet gepland, maar wel heel gewenst. Mensen kijken je raar aan als je zo jong een kind neemt in Nederland. Terwijl het hier veel makkelijker is om zorg en werk te combineren. We werken allebei vaak thuis. Voor Lin is dat handig omdat ze dan de twee baby’s makkelijk borstvoeding kan geven. Dan zit ze met een baby onder elke arm. Als ze wel naar kantoor gaat kolft ze altijd, en dan staat er een voorraadje in de koelkast.”

“De peuterspeelzaal voor Juan is ook heel goed, en dichtbij. We vinden het belangrijk dat hij al jong met andere kinderen speelt omdat hij dan beter Nederlands leert. Wij spreken zelf vooral Engels en Chinees tegen hem, dus ons Nederlands is niet perfect.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.