HomeContact
Professionals

Lydia en Evert van Dalen gaan met de kids de bergen in

Lydia van Dalen

De familie Evert van Dalen is sportief met een grote S. Moeder Lydia is een fervent korfbalster, terwijl Evert aan duurlopen doet. De kinderen zijn Puck, Daniël en Lara. Lara is door haar moeder aangestoken met het korfbalvirus. Zij speelt competitie. De familie gaat twee keer per jaar op vakantie. Eigenlijk altijd naar de bergen. Dan wordt er gewandeld of geskied.

Lydia: “De Alpen zijn onze favoriete vakantiebestemming. Nu Puck 10 is, kunnen we al wandeltochten maken. Maar we gaan ook vaak zwemmen of we doen een cultuurdagje. Dan gaan we een stadje in de buurt bekijken."

"De bergen vragen wat voorbereiding. We hebben allemaal een goede zonnebril tegen het felle zonlicht. Natuurlijk moeten we ook goed smeren, want we zijn allemaal bleekscheten. De kinderen hebben hun eigen drinken bij zich, maar we moeten ze onderweg wel af en toe aansporen om te blijven drinken. Als je wacht tot je dorst krijgt, ben je eigenlijk al te laat. Eén keer heeft Puck een zonnesteek opgelopen daardoor. Hij kreeg vreselijke hoofdpijn en moest overgeven. Verder hebben we de kinderen geleerd om niet te rennen op smalle bergpaadjes. Ze hebben allemaal een mobiele telefoon en een noodfluitje bij zich, voor als er iets gebeurt."

"De wandeltocht proberen we altijd zo te plannen dat er onderweg ook wat te doen is voor onze kinderen. Marmotten spotten, in een beekje spelen of langs een sneeuwveld lopen. Bij sneeuwballengevechten is iedereen altijd bloedfanatiek. Ja, die smeltende ijsbal in mijn nek, ik verheug me er nu al op.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.