HomeContact
Professionals

Jorik Botermans is een kersverse vader

Jorik Botermans

Jorik Botermans (28) is huisman. Samen met Sascha (32) heeft hij net een kindje gekregen. Hij vertelt over het eerste levensjaar van zijn kindje Dana (1).

“De eerste weken verlopen in een roes natuurlijk. We hadden wel kraamhulp die ons kwam helpen met de verzorging. Ze wilde het allemaal overnemen, maar we hebben met haar duidelijke afspraken gemaakt: jij maakt schoon en wij doen de rest zelf wel. Ik heb aangifte gedaan, elke dag gekookt, de geboortekaartjes gepost. Noem maar op. Sascha lag toen nog veel in bed. Ze had nog wat hechtingen van de bevalling en mocht niet veel dingen doen. Dana lag er het grootste gedeelte van de tijd natuurlijk naast. Om de zoveel uur dronk ze wat bij haar moeder. Ik ging er af en toe naast liggen met Dana op mijn buik, zodat ze ook aan mij gehecht raakte. Als ze dan wakker was en om zich heen keek, dat waren de mooiste momenten.

Nu Sascha weer werkt, zorg ik overdag voor Dana. Ik merk dat alles verandert als je een kind krijgt. Ik ben minder ambitieus geworden in het vinden van een baan, omdat ik zoveel mogelijk bij haar wil zijn. Het is nog leuker dan ik gedacht had van tevoren. Dana is namelijk altijd vrolijk. Ze wordt wakker met een glimlach en ze lacht de hele dag. Misschien hebben we daar geluk mee gehad.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.