Goof Derksen: “Samantha is een tussenjaar aan het organiseren. Als ze geslaagd is, wil ze richting Eritrea. Werken aan een hulpproject: een kerkje bouwen en een waterput slaan in een afgelegen dorpje. De mensen daar hebben helemaal niets. Ik vind het fantastisch dat Sam gaat helpen. Maar ik houd mijn hart wel een beetje vast natuurlijk. Zo'n blond meisje in Afrika..."

"Samantha betaalt de reis helemaal zelf, van het geld dat ze spaart met haar baantje. Wij geven haar een paar dingen cadeau, zoals een goede backpack en een setje om water te zuiveren. En stevige schoenen, want de weg zit daar vol gaten. Dat soort praktische dingen hoorden we op een voorlichting van de vrijwilligersorganisatie. Verder heb ik haar een paar maanden terug opgegeven voor een cursus weerbaarheid. Je leert daar geen karate. Je leert juist hoe je kan voorkomen dat een situatie uit de hand loopt, en hoe je aan een belager kan ontsnappen. Het leek mij heel nuttig. Ik heb ook een paar keer met Samantha geoefend en ze kan zich heel goed loswringen!”

“Binnenkort moet Sam langs de GGD om prikken te halen. Via de organisatie waar ze mee reist, horen we van alles over de veiligheidssituatie in het land. Dat is geruststellend.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Bestanden

Goof Derksen JPG, 42,7 kB