Ankie de Waard en Goof Derksen hebben samen twee dochters, Samantha (16) en Lucie (18). De twee meiden worden ondertussen al behoorlijk zelfstandig. Samantha moet nog even slagen voor haar eindexamen, maar daarna gaat ze op reis. Lucie is net op kamers gegaan.

“Mijn oudste dochter vliegt uit,” zegt Ankie de Waard. “Ze doet een mbo-opleiding 50 kilometer verderop, en ze was het reizen zat. Gelukkig kan ze goed voor zichzelf zorgen. Ik heb Lucie natuurlijk wel wat dingen meegegeven die je als student echt nodig hebt. Een kookboek. En een complete schoonmaakset. Ja, je weet hoe die studenten zijn, toch? Die dweilen met een handdoek de vloer omdat dat de enige lap is die ze in huis hebben!"

“In het begin kwam Lucie nog elk weekend thuis. Dan kwam ze afspreken met de vriendinnetjes van de middelbare school. En ze volleybalde nog bij haar oude club. Maar nu is ze in haar nieuwe stad ook een leven aan het opbouwen. Het kan soms zomaar drie weken zijn voor ik weer van haar hoor. Vroeger was dat ondenkbaar! Soms ga ik dan maar even bellen, om te vragen hoe het gaat. Ze redt het volgens mij prima. We ondersteunen haar nog met een  financiële bijdrage, maar verder regelt ze al haar geldzaken zelf. Ze werkt erbij. Ze is aan het sparen om een huis te kopen met haar vriend."

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Bestanden

AnkiedeWaard JPG, 87,8 kB