Toen Diah Fernandez net 16 was, werd ze opeens niet meer ongesteld. Toen ze daarna elke dag heel misselijk werd, ging ze toch maar eens een test doen. En jawel, ze was zwanger. Inmiddels is Diah heel blij met haar dochter Jayla (8 maanden). Maar haar leven ziet er wel heel anders uit.

“Zwanger worden was natuurlijk niet het plan. Ik schrok me kapot. Mijn moeder is streng gelovig. Dat ik zwanger werd, was haar ergste nachtmerrie. Seks was iets waar ik met haar niet over kon praten. Uiteindelijk heb ik het haar verteld tijdens een wandeling op het strand. Ze was heel boos. Het enige goede voor haar was dat ik het niet weg liet halen. Ze wilde niet dat ik thuis bleef wonen. De schande!”

Diah kon bij haar vader komen wonen. Hij helpt haar zoveel mogelijk, zodat Diah nu ook een opleiding kan volgen.

Diah: “Mijn vader is overal bij geweest: de eerste echo’s, de bevalling midden in de nacht. Hij stond de volgende ochtend voor openingstijd bij het gemeentehuis om aangifte te doen. Mijn broers en vader vinden mij sterk en stoer. Dat verbaast me wel. Ik doe gewoon wat ik moet doen, ik ben snel volwassen geworden.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Bestanden

Diah Fernandez JPG, 432,1 kB