HomeContact
Professionals

Diah Fernandez werd zwanger op haar 16e

Diah Fernandez
Diah Fernandez Diah Fernandez

Toen Diah Fernandez net 16 was, werd ze opeens niet meer ongesteld. Toen ze daarna elke dag heel misselijk werd, ging ze toch maar eens een test doen. En jawel, ze was zwanger. Inmiddels is Diah heel blij met haar dochter Jayla (8 maanden). Maar haar leven ziet er wel heel anders uit.

“Zwanger worden was natuurlijk niet het plan. Ik schrok me kapot. Mijn moeder is streng gelovig. Dat ik zwanger werd, was haar ergste nachtmerrie. Seks was iets waar ik met haar niet over kon praten. Uiteindelijk heb ik het haar verteld tijdens een wandeling op het strand. Ze was heel boos. Het enige goede voor haar was dat ik het niet weg liet halen. Ze wilde niet dat ik thuis bleef wonen. De schande!”

Diah kon bij haar vader komen wonen. Hij helpt haar zoveel mogelijk, zodat Diah nu ook een opleiding kan volgen.

Diah: “Mijn vader is overal bij geweest: de eerste echo’s, de bevalling midden in de nacht. Hij stond de volgende ochtend voor openingstijd bij het gemeentehuis om aangifte te doen. Mijn broers en vader vinden mij sterk en stoer. Dat verbaast me wel. Ik doe gewoon wat ik moet doen, ik ben snel volwassen geworden.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult