HomeContact
Professionals

De zoon van Amal Saleh heeft ADHD

Amal Saleh
Amal Saleh Amal Saleh

Amal Saleh (36) is moeder van Rowan (14) en Yasmina (18). Ze worstelde jarenlang met de opvoeding van haar drukke, impulsieve zoon. Rowan heeft foute vrienden en hele slechte cijfers. Sinds Amal weet dat hij ADHD heeft is ze de opvoeding anders gaan aanpakken. En het gaat beter!

Rowan is geen ‘overduidelijke’ ADHD’er. Hij is wat drukker dan andere kinderen. Hij is vooral heel snel afgeleid bij alles wat hij doet. Rowan verveelt zich heel snel, en dan wil dat andere mensen hem vermaken. Dat die daar niet altijd zin in hebben, snapt hij niet zo goed. Amal: “Voor mijn dochter is dat doodvermoeiend.  Zit zij te studeren voor haar eindexamens, komt hij steeds binnenvallen.”

Dat Rowan zo impulsief is, maakte de opvoeding voor Amal soms erg lastig, want hij moet voortdurend worden herinnerd aan opdrachten. “Hij strooit zijn spullen overal rond. Ik probeer streng te zijn: als hij thuis komt uit school moet hij meteen zijn boeken uitpakken op nette stapeltjes en zijn tas voor de volgende dag inpakken. Maar ik ben alleenstaand en ik werk vaak hele middagen. Rowan voldoende structuur bieden is dus een probleem.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.